به گزارش مشرق، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از نمایشگاه فناورانه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه که همزمان با ایام شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی در سالن تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برپا شده است، با اشاره به پیشرفتهای حوزه سلامت پس از پیروزی انقلاب و تأکید بر لزوم معرفی این دستاوردها به مردم، عنوان کرد: در این نمایشگاه تولیدات شرکتهای دانشبنیان داخل در زمینههای دندانپزشکی، دارویی، تجهیزاتی، علوم سلولی و مولکولی به نمایش گذاشته شده است.
بیشتر بخوانید:
تأمین داروهای موردنیاز بیماران SMA برای سال آینده
وی ادامه داد: در وزارت بهداشت، طرح عدالت و تعالی نظام سلامت تدوین و رونمایی شده است که یکی از ارکان مهم آن توجه به دستاوردهای پژوهشی است، البته در بیش از ۷۰۰ مرکز تحقیقاتی که در حوزه سلامت فعالیت دارند، تولیدات به چاپ مقاله خلاصه میشود که بهطور قطع هدف نباید انتشار مقاله باشد. شرکتهای دانشبنیان باید محصولمحور حرکت کنند و نیازهای جامعه را احصا و تأمین کنند.
عیناللهی درباره تأثیرات خودکفایی در زمینه تولید محصولات سلامتمحور، تصریح کرد: با بومیسازی محصولات دارویی و تجهیزاتی، تحریم هیچ نقشی در دسترسی و رفع نیاز مردم نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
درخشش نانو ایرانی بر قلههای افتخار
بهگفته وزیر بهداشت، شرکتهای دانشبنیانی که زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی مشغول تحقیق و تولید هستند، مورد حمایت وزارت بهداشت قرار میگیرند.
وی بر ضرورت حمایت از صنایع بهویژه صنایع دارویی تأکید کرد و افزود: با افزایش تولیدات دارویی، علاوه بر رفع نیازهای جامعه، صادرات دارو به کشورهای همسایه نیز گسترش مییابد. امروزه ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز مردم در کشور تولید میشود و تنها ۳ درصد وارداتی است که این میزان باید ارتقا پیدا کند.
عیناللهی دستگاههای شبیهساز متعددی را که در این نمایشگاه معرفی شد از جمله دستاوردهای مهم حوزه سلامت اعلام کرد و گفت: دستگاههای شبیهساز آموزشی با کمک روشها و تکنولوژیهای پیشرفته در سیستم آموزشی نقش مهمی را ایفا میکنند و در دنیا نیز مورد توجه است. بهرهگیری از تلفن همراه در حوزه آموزش نیز از دیگر روشهای آموزشی شاخص در حوزه پزشکی است که در این نمایشگاه معرفی شده است.
وزیر بهداشت، نمایشگاه فناورانه را نمونهای از ابتکار و خلاقیت نسل جوان دانست و ادامه داد: بهرهگیری از سلولهای بنیادی در درمان بیماریها نیز ظرفیت عظیمی در حوزه پزشکی ایجاد میکند و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به این حوزه توجه ویژه شده است.